Obavijest o promjeni termina održavanja koncerta grupe Jinx, Kastafsko kulturno leto

22.08.2014

Poštovani/e,

Koncert Jinxa, zakazan za subotu 23. kolovoza zbog vrlo loših najava što se vremenskih (ne)prilika tiče zakazan je za ponedjeljak 25. kolovoza. Dođite i ispratite s nama, ako ne već klimatološko, onda Kastafsko kulturno - leto!

Kupljene ulaznice mogu se zamjeniti za iznos u kunama ili iskoristiti za koncert u novome terminu.

 

KASTAFSKO KULTURNO LETO

ponedjeljak, 25/08/2014

CREKVINA, 21 h

CIJENA ULAZNICA: 50 KN

Sastav Jinx je 1993. osnovao gitarist Coco Mosquito, koji je u svojem demo studiju okupljao razne glazbenike. Tako je i upoznao izvođače koji su formirali prvu postavu Jinxa, između ostalog i pjevačicu Jadranku Ivaniš Yayu. Karijeru su započeli pod imenom High Jinx, koje je proizašlo iz njihovog nastupa u popularnom zagrebačkom klubu Saloonu. Kasnije je izbačen prefiks High, jer su ih obožavatelji već na prvim gažama prozvali Jinxima, pa je i sastav prihvatio to ime. Prvi album Sextasy (1995.) izdan je na engleskome jeziku. Prvi singl Smijem se postaje hit u Hrvatskoj, a bend postaje poznat široj javnosti u Hrvatskoj te uskoro i u Sloveniji i BiH. Sljedeće godine u Bukureštu dobivaju prestižnu nagradu za najbolji novi band istočne Europe, koju dodjeljuje Radio France International.

1996. sastavu se pridružuju Berko Muratović i Samir Kadribašić na bubnjevima i bas gitari. 1997. godine Jinx potpisuju svoj prvi ugovor s Aquarius Recordsom i izdaju svoj drugi album Second Hand. Treći album Pompei – Ljetna Ploča Katastrofe (1999.), donio je mnoge i danas poznate hitove, poput Bye Bye Baby Bye i Koliko suza za malo sna. 2001. godine izdaju vrlo uspješan album Avantura počinje s njihovim najpopularnijim hitom Tamo gdje je sve po mom. Na udaraljkama im se pridružio Boris Popov. Iste godine sastav je privremeno prestao s radom zbog obiteljskih obaveza.

2007. godine Jinx izdaju svoj povratnički album Na zapadu i potpisuju ugovor s Dallas Recordsom. Album je doživio veliki uspjeh, te su izdana tri singla: Na čemu si ti?, Na zapadu i Pored mene. Potaknuti dobrim reakcijama publike, 2010. godine izdaju album Diksilend na kojem eksperimentiraju sa americanom, countryem i bluesom. 2014. godine sastav će proslaviti 20. obljetnicu glazbenog djelovanja.