Svečano otvoren dječji vrtić u Spinčićima

12.09.2014

U četvrtak 11. rujna 2014. godine u 17 sati svečano je otvoren novi objekt Dječjeg vrtića Vladimir Nazor u Spinčićima.

Grad Kastav je u prizemlju Glazbenog doma „Dr. Vojko Vlah”, u Spinčićima uredio prostor površine 150 m2 za potrebe Dječjeg vrtića Vladimir Nazor Kastav – podružnica Spinčići te dječje igralište površine 200 m2. Također je kod trgovine uređeno i parkiralište, a u suradnji sa Županijskom upravom za ceste uređen je nogostup od trgovine do dječjeg vrtića. Sveukupna investicija iznosi 300.000 kuna. Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav je iz vlastitih sredstava opremio unutarnji prostor u iznosu od 100.000,00 kn. Ukupno je upisano 36 djece u dobi od 3-6 godina u 2 skupine. Zaposlena su 4 odgojitelja i pomoćna kuharica-spremačica.

Ravnateljica vrtića Helena Ninković Budimlija objasnila je da je uređenje novog prostora potaknuto velikom navalom roditelja na upise u vrtić, na kojima su se pojavile potrebe za upis više od 150 djece te se zahvalila svima uključenima na pomoći, od Grada preko sudjeda do članova GD Spinčići i drugih.

Gradonačelnik Ivica Lukanović jučerašnje otvaranje ocijenio je veselim danom za Spinčiće i Kastav te naglasio kako je grad Kastav uviđajući potrebe roditelja za smještajem djece u kratkom vremenu brzo reagirao i cijelu investiciju odradio u malo više od dva mjeseca. Prostor je u vlasništvu Grada, a zadnjih osam godina nije bio u uporabi. Sada je dobio novi smisao i uvjeren sam da će Spinčićima donijeti novu svježinu i vedrinu, rekao je Gradonačelnik.