Održan 4. Moto memorial „Marko Zoretić“

18.09.2014

Već četvrtu godinu za redom, u subotu 13.09. s kastavskog brda širile su se dobre vibracije, zvukovi rock ‘n’ rolla i turiranje motora, a sve to povodom rođendana prerano preminulog Marka Zoretića, koji je život izgubio na motoru, u prometnoj nesreći koju je 2010. godine skrivio pijani vozač automobila.

Kao i svake godine pa tako i ove cilj ovog druženja je skrenuti pozornost na probleme s kojima se motoristi svakodnevno susreću u prometu, posebno od strane vozača automobila. Pokrenuta je svojevrsna kampanja ”Live to ride – ride to live“, a tu je svake godine prisutna i ”Razmisli – kad piješ ne vozi“ čime je poruka organizatora upotpunjena.

Okupljanje je započelo u ranijim popodnevnim satima, u 15 sati uz izložbu riječkih oldtimera, s posebnim naglaskom na retrospektivu Tomos motora. Oko 17 i 30 sati sa Šporove jame krenuo je defile motora okolnim mjestima sa zaustavljanjem u Forest pubu te po povratku polaganjem cvijeća na kastavskom groblju. Večernji program započeo je s grupom Innuendo koji su ovu svirku iskoristili i za snimanje svog prvog spota. Nakon njih nastupio je popularni Postolar Tripper i Why not.

Kako je bilo pogledajte na http://www.flickr.com/photos/43958875@N04/sets/72157647555369571/

Preuzeto s PodUčkun.net