Zatvorena je izložba MLADI@INOVACIJE

22.09.2014

Nikad s više izloženih inovacija i nikad s bolje organiziranom posjetom zatvorena je 7. po redu nacionalna izložba  MLADI@INOVACIJE. U tri dana razmjenila su se iskustva, prezentirala najbolja rješenje mladih inovatora iz Hrvatske, ali i analizirane su smjernice za daljnji rad u ovom području. Zaključci svakako obavezuju, ali i čine ovu izložbu sve interesantnijom iz godine u godinu.

I ove godine mladi su se u organizaciji ovakvih događanja pokazali odgovornim. Između ostalog sve informacije u uvijek bile dostupne, WEB stranica izložbe ažurna, a rezultati i katalog su na WEB-u bili već u nedjelju. I zato ova izložba za mlade, koju organiziraju mladi, projekt je koji čini našu županiju vodećom u ovom području stvaralaštva. I zato ne čudi da su svi sudionici izrazili želju da dođu i druge godine, ali to će prvenstveno ovisiti o kvaliteti njihovih novih radova.

Od ukupno izložena 52 rada i 30 radova u kategoriji "Retrospektiva" iz područja Primorsko- goranske županije nagrađeno je ukupno 17 izlagača od čega je osvojeno 7 zlatnih odličja, 5 srebrnih odličja i 7 brončanih.  Rezultati su to koji trebaju dati poticaj ovoj sredini da nastave ozbiljno raditi i pripremati se za 2015.

Posebnu pažnju posjetitelja privukle su radionice. Među njima svakako treba istaknuti radionicu CTK - Tehničkog centra mladih gdje su svi sudionici mogli izrađivati jednostavne modele od šperploče uz pažnju mentora.

Domaćin, Gard Kastav osigurao je i sponzorske nagrade najboljima. Ove je godine ocjenjivački sud jednoglasno prvu nagradu dodijelio za izloženu inovaciju mentoru Nenadu Grgasu iz Splita, druga nagrada ide Marku Segnanu iz Rijeke, a treća Dragu Jurini iz Zagreba.

I na kaju, podsjetimo se riječi gradonačelnika Grada Bakra na otvaranju izložbe, iduće godine pozvani ste u Bakar koji će biti domaćin izložbe MLADI@INOVACIJE 2015.