16. Foto natječaj - Bela nedeja 2014.

30.09.2014

Turistička zajednica grada Kastva i Foto-klub Pod Volticun pozivaju sve zainteresirane profesionalne fotografe i fotografe amatere na sudjelovanje na 16. Foto natječaju - Bela nedeja 2014.

Tema natječaja: traži se najbolja umjetnička ili turistička fotografija koja prikazuje Kastav i okolicu (prirodne i kulturne ljepote, događanja, običaje, tradiciju, ljude i sve što je vezano uz grad). Svi motivi moraju biti snimljeni isključivo na području grada Kastva.

Pravo sudjelovanja: svi profesionalni fotografi i fotografi amateri. Svaki autor snosi osobnu odgovornost za ono što predstavljaju njegova djela.

Propozicije:

-  Fotografije, potpisane šifrom, dostaviti na foto papiru u zatvorenoj omotnici

-  Uz fotografije otisnute na foto papiru, obavezno dostaviti fotografije pohranjene na CD-u, s podacima o autoru: šifra, ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, e-mail adresa (ako postoji)

-   Veličina fotografije: format min 20 x 30, max 30 x 40 cm, rezolucija od minimalno 3000 pixela, minimalno 300 dpi, u JPEG (.jpg) formatu te ih je potrebno imenovati prema motivu koji je na njima. Poželjno je da su u lanscape orjentaciji, osim kod građevina i prizora koji zahtijevaju uspravnu orijentaciju.  Ukoliko fotografija nije zadovoljavajuće kvalitete, neće ući u izbor

-  Svaki autor može sudjelovati s najviše pet (5) radova

- Fotografije dostaviti osobno ili poslati poštom u Turistički ured TZ GRADA KASTVA, Trg Matka Laginje 5, 51215 KASTAV

-  Krajnji rok za dostavu fotografija je četvrtak, 2. listopada 2014. do 13,00 sati

 

Nagrade: Žiri odabran od strane organizatora će odrediti radove za izložbu, kao i one za nagrade.

PRVA NAGRADA:  1.000,00 kn (tisuću kuna)

DRUGA  NAGRADA: 500,00 kn (petsto kuna)

TREĆA NAGRADA: 300,00 kn (tristo kuna)

Autorska prava: Nagrađeni radovi postaju trajnim vlasništvom Turističke zajednice grada Kastva, koja pridržava pravo korištenja nagrađenih fotografija za potrebe promocije grada Kastva, a autori nagrađenih fotografija se odriču prava na autorsku naknadu.

Odabrani radovi sudionika izložit će se tijekom Bele nedeje  u izložbenom prostoru Pod Volticun u Kastvu. Otvorenje izložbe i objava rezultata foto-natječaja je u subotu, 4. listopada, u 17,30 sati Pod Volticun te Vas ovim putem pozivamo da Vašim prisustvom uveličate otvorenje. Proglašenje pobjednika i dodjela priznanja održat će se u ponedjeljak, 6. listopada, na trgu Lokvina, Kastav, s početkom u 11,45 sati.

Svim sudionicima puno uspjeha žele organizatori: TZ grada Kastva i Foto-klub Pod Volticun!

Za sve dodatne informacije obratite se na tel.: 051/691 425, 098/ 170 2685