Završila proslava Bele nedeje

10.10.2014

Zbivanja vezana uz Belu nedeju započela su još u petak, otvorenjem izložba pobjedničkih radova s dosadašnjih Velih umjetničkih delavnica u Vijećnici te ”Tragovi iz podzemlja” Mladena Jekića – Sove, dok je subota bila rezervirana za ”feštarsko zagrijavanje” za tradicionalno najposjećeniju nedjelju.

Uz već uobičajene ”rekvizite” svakog kastavskog sajma – belicu na šanku, grah u pijatu, ringišpil na parkiralištu i štand s pletenim košarama na početku ceste – ovogodišnja Bela nedeja, koja i dalje nosi ”podnaslov” što kaže ”vavek nova štorija”, donijela je i neke zanimljive i jedinstvene programe.

Uz izložbe, kulturna zbivanja i nastupe lokalnih kulturno-umjetničkih društava, ove godine na dvije su pozornice – Lokvini i Trgu Matka Laginje – nastupila neka dobro poznata lica kao što su D’Beni Bend, Lady Luna, Yamas ili Kantridersi.

Beli pundejak dan posvećen ugodnom obiteljskom druženju, koji već prema tradiciji, započinje Mićim samnjom Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, koji je otvoren na Lokvini u jutarnjim satima.

I ostatak jutra bio je posvećen najmlađima, koji su uz predstave, nagradne igre, radionice i druženja imali ispunjeno prijepodne, da bi poslijepodne proteklo u nešto ”ozbiljnijem tonu” uz klapu Nevera i učenike Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, dok su u sklopu večernjeg programa nastupili Mauro Staraj & La Banda na Lokvini te Brevis Band na Trgu Matka Laginje.

U ponedjeljak su odabrani i pobjednici fotografskog natječaja ”Bela nedeja Kastav 2014” u organizaciji kastavske Turističke zajednice i Foto kluba Pod Volticun. Prvu nagradu osvojila je Iva Stepčić s fotografijom ”Si puti pejaju va Kastav”, iza koje su se plasirali Roberta Dešković s fotografijom ”Sušilo” te Franjo Slavić s fotografijom ”Čarobna Crekvina”. TZ Kastav dodijelila je i nagrade za najljepše okućnice koje su pripale Ivani Škrobonji, Ljiljani Matetić i Tonki Ćiković Jugl, dok je najiznajmljivačima proglašena obitelj Rašpolić.

Galeriju slika pogledajte na https://www.flickr.com/photos/43958875@N04/sets/72157648361031246/

Preuzeto s PodUčkun.net