Kastavci ispratili staru godinu manifestacijom “Zadnje polne va Kastve na 365 metara”

2.01.2015

Prepuni je Kastav dočekao svoje posljednje podne u 2014. godini. Humanitarna manifestacija “Zadnje polne va Kastve na 365 metara” i druge se godine za redom pokazala vrlo uspješnom.
Kastavci i brojni posjetitelji su se tako u srijedu 31.12. oprostili od 2014. godine uz bogat zabavni program. Na pozornici su se izmjenjivali Trio Cukarikafe, Yamas, Brevis band i Klapa Skalin. Za buđenje ostalih osjetila pobrinuli su se kastavski ugostitelji Oštarija Fortica, Caffe bar Loža, Art caffe, Bistro Volta, Guitar caffe i Udruga Belica, koji su za sve goste osigurali hranu i piće. Udruga Mavrica i Kastavski spomeni donirali su male paketiće sa slatkim proizvodima.
U akciju su se uključili i kasatvski umjetnici Saša Jantolek, Željan Pavić i Marin Krstulović, koji su u humanitarne svrhe poklonili svoje radove.

Brojni su posjetitelji pokazali da imaju veliko srce te kupnjom bonova za hranu i piće, odnosno sudjelovanjem u aukcijama slika, pomogli najugroženijim kastavskim obiteljima te štićenicima Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana, za koje je prikupljeno 15.500 kuna.