"6. Rally maškaranih oktanaca Halubje - Liburnija"

22.01.2015

Na dan Halubajskog karnevala, u subotu 24. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedan bez sumnje vrhunski spektakl, dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena "6. Rally maškaranih oktanaca Halubje - Liburnija", a sve za ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva,četiri i više kotača nastaviti će put do srca Kastva i potom do Matulja, a sve završava u Opatiji.

Sudjelujuća vozila su maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Očekuje se okupljanje 40-tak  vozila s više od 150 sudionika iz 20-tak mjesta zemlje i inozemstva. Vozila su razvrstana u četiri kategorije: osobni automobili ( tri klase do 1000, do 1400 i više od 1400 ccm), povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1988.g.),  terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila ( duljine do 5,5 metara, visine do 3,4 metra, odnosno 3,5 tone), te motocikli ( na dva ili tri kotača).

Općina Viškovo, Grad Kastav, Općina Matulji i Grad Opatija, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „vrata velikog putovanja po maskom“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i Primorsko-goranska županija.