Završen drugi IPARD-ov projekt

3.04.2015

Uplatom iznosa većeg od milijun kuna u proračun Grada Kastva, uspješno je završio drugi IPARD-ov projekt na području Grada - Nerazvrstana cesta u Rešetarima. Izgradnja ceste zajedno s troškovima nadzora vrijedna je 1,22 milijuna kuna, a bespovratna sredstva IPARD-a iznose 999.392,67 kuna. Ostatak troškova koje IPARD ne pokriva (vodovod, javnu rasvjetu, telekomunikacije) osigurao je Grad Kastav.

Nakon provedenog natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Gradu Kastvu odobrena su bespovratna sredstva za projekt izgradnje ceste s pratećom infrastrukturom u ulici Na brdeh (područje MO Rešetari) iz predpristupnih fondova - IPARD, Mjera 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture. Radi se o potpuno novoj cesti dužine 82 m, koja se odvaja s postojeće ceste u ulici Na brdeh prema novoizgrađenim stambenim zgradama na tom području.

Prvi projekt bio je „Kanalizacijski sustav otpadnih voda Grada Kastva – sanitari kolektor Belići – Kastav s ograncima“ za koji je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila Gradu Kastvu 6,37 milijuna kuna.