Jedanaesto izdanje ČAnsonfesta na Crekvini

27.08.2015

Pozivamo Vas u petak, 28. kolovoza 2015. godine, na Crekvinu gdje će se, u organizaciji Udruge Kanat, te uz podršku Grada Kastva i Kastafskog kulturnog leta, održati jedanaesti ČAnsonfest s početkom u 20:30 sati. Pod idejnim i umjetničkim vodstvom Sanjina Mandičića i Saše Matovine, festival i ove godine nastavlja s koncepcijom usmjerenom k očuvanju čakavske besede.

Na ČAnsonfestu će ove godine nastupiti čak osam debitanata, od onih nešto starijih poput Branka Fućka i Jose Butorca, do onih mlađih kao što su Damir Kedžo, Lucija Rajnović i drugi. Festival prati CD u izdanju Grafik Studija Rijeka Roberta Kranjčića, a autor fotografija je Branko Kukurin Jani.

Najbolje skladbe borit će se za četiri novčane nagrade: za najbolji tekst, za najbolju skladbu – ČAnsonu, za najbolju interpretaciju i nagradu publike. O nagradi za najbolji tekst odlučuje stručni žiri: Mirjana Crnić Novosel, Jasna Gržinić, te čakavski pjesnici Đurđa Grujičić, Marija Trinajstić i Zoran Sušanj, dok će o nagradi za najbolju ČAnsonu i nagradi za najbolju interpretaciju odlučiti žiri  u sastavu: Željan Klašterka, Zvonko Varošanec, Kostadinka Velkovska, Albert Petrović i Tomislav Ritoša.

Voditeljica ČAnsonfesta bit će Irena Grdinić, a u revijalnom dijelu nastupit će gosti Jozefina i Đani Maršan, prošlogodišnji pobjednik ČAnsonfesta po mišljenju publike. Ulaznice po cijeni od 50 kuna, mogu se nabaviti u: Festivalskom uredu KKL-a, Agenciji New Sound Matulji, Antikvarijatu Ex Libris, Foto Reviji, Dallas Music Shopu i na webu www.mojekarte.hr. Festival će biti moguće u izravnom prijenosu čuti na valovima Radio Istre, a ČAnsonfest će odgođeno prenositi HTV, Kanal Ri i TV Istra.

Izvor: Novi list