Otvoren kastavski Olimpijski dan

11.09.2015

Danas će se u Kastvu prikladnim aktivnostima obilježiti Olimpijski dan. Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni učenici OŠ M. Brozović Kastav, djeca iz dječjih vrtića V. Nazor i Poneštrica, kao i mladi sportaši brojnih kastavskih sportskih klubova.

Pozdravne riječe prisutnima u ime organizatora uputili su David Burburan, bivši vaterpolo reprezentativac i djelatnik Uprave Grada Kastva, te Bojan Marčić predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva.

Ovaj kastavski sportski praznik otvorio je Dean Jurčić, zamjenik gradonačelnika Grada Kastva.

Nakon intoniranja hrvatske himne podignuta je olimpijska zastava, a djecu je posebno oduševio dolazak Hrkija, maskote Svjetskih sveučilišnih igara koje se iduće godine održavaju u Zagrebu i Rijeci. U znak mira u zrak su poletjele stotine bijelih balona.

Kastavski sportski klubovi cijeli dan ispred Školske sportske dvorane Kastav prezentirat će svoj rad i ostvarene dosadašnje uspjehe. U popodnevnim satima ispod Lože u Kastvu gostovat će riječki olimpijci, a biti će i prikazani filmovi o sportskim olimpijskim uspjesima hrvatskih sportaša.

Pridružite nam se u obilježavanju Olimpijskog dana i druženju s hrvatskim olimpijcima!