Najveći mali festival našega kraja

21.09.2015

U subotu, 19. rujna 2015. godine s početkom u 18:30 sati održao se na Crekvini Dječji festival Kvarnerić. Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić.

Kroz Festival je do sada prošlo preko tri i pol tisuće djece, a ove godine ih je učestvovalo preko 200. Posebna vrijednost Festivala je u tome što su skladbe nastale u glazbeno-literarnim radionicama, a napisali su ih učenici uz pomoć svojih nastavnika - mentora. To su dječje pjesme koje su pisane na dijalektu područja iz kojeg djeca dolaze tj. škole koju pohađaju. Ove godine izabrano je 16 pjesama, a izvođači su podijeljeni u dvije dobne skupine do 11 i od 11 godina.

Treća nagrada publike u kategoriji od 11 godina pripala je skladbi “Srce mi je velo”, koju su izvele Lucija Stipanović, Magdalena Dundović, Nicole Nastić i Mia Burić. Drugu je nagradu publika dala Nini Jestratijević, Luciji Kovačević i Antoneli Dizdar za pjesmu “Leto”, a prvo je mjesto osvojio Toni Matajić s pjesmom “More moje”.
 
Treće je mjesto u mlađoj uzrasnoj kategoriji publika dala skladbi “Cimbuloajne”, koju je pjevala Marta Beljan. Drugo mjesto pripalo je Josipi Geljić za pjesmu “Moj nono”, dok su prvo osvojili Dario Dujmović i Marina Rudan s pjesmom “Tanac”.
 
Stručni sud je u kategoriji od 11 godina najboljom proglasio pjesmu “Komadić Novoga”, koju je izvela Lucija Svetić, a u kategoriji do 11 godina skladbu “Cimbuloajne”.
 
Zajednički glasovi publike Rijeke i Kastva dali su i ukupne ovogodišnje pobjednike “Kvarnerića”. Ta je čast pripala skladbama “Leto” i “Tanac”.