Ženska klapa Kastav osvojila dvostruko zlato

6.10.2015

Ženska klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, pobijedila je u kategoriji Ženskih komornih zborova osvojivši 1. nagradu i zlatnu diplomu na Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju Torre del Lago Puccini 2015, koji je održan u Toscani od 30. rujna do 04. listopada ove godine. Pored ove pobjede osvojena je i 1. nagrada i zlatna diploma u kategoriji Folklor. Osim natjecateljskih nastupa ženska klapa Kastav održala je u četvrtak, 01. listopada i zajednički koncert sa svim učesnicima Festivala u crkvi San Paolino u Viareggiu, na kojem su svi zborovi združenim snagama izveli Requiem Giaacomo Puccinija, dok je u petak, 02. listopada, održala cjelovečernji koncert u Auditorium Caruso. 

Na Festivalu u Torre del Lago Puccini je u 8 različitih natjecateljskih kategorija, nastupilo 16 zborova iz 12 zemalja svijeta: Češka, Gruzija, Hrvatska, Indonezija, Island, Italija, Izrael, Kina, Latvija, Norveška, Rumunjska i Slovenija.

Ovo uspješno gostovanje ženske klape Kastav, ostvareno je uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko – goranske županije.