Kastavci donirali za didaktička pomagala

14.01.2016

Udruga DIRA Rijeka, koja pomaže djeci s posebnim potrebama, zahvalila je na donacijama Kastavaca koji su na manifestacijama Božićni sajam i Zadnje polne va Kastve na 365 metara prikupili brojna sredstva za nabavu neophodnih didaktičkih pomagala.

Zarada humanitarnog Božićnog sajma pod Ložom, u organizaciji Grada Kastva i dječjih vrtića Vladimir Nazor, Kockica i Poneštrica, iskorištena je za kupnju didaktičkih igračaka Udruzi DIRA i Udruzi za sindrom Down Rijeka 21. DIRA se zahvalila ravnateljici Heleni Ninković Budimlija i vrtiću koji podupiru rad Udruge od samog početka djelovanja raznim načinima suradnje i donacijama. Veliki broj djece uključen u Udrugu je upravo s područja grada Kastva.

Akcija Zadnje polne va kastve na 365 metara privukla je rekordan broj posjetitelja i prikupila 25.672 kuna. I ovaj iznos je otišao Udruzi DIRA čiji su se članovi posebno zahvalili svim sudionicima: idejnom začetniku i voditelju Andyju Cechu, organizatorima Savjetu mladih Grada Kastva i Udrugi Belica, kastavskim ugostiteljima i pokroviteljima Caffe bar Loža, Art Caffe, Pizzeria Rustica, Oštarija Fortica, Sandy - pak, Udruga Kastafska Mavrica, Old school pub te Turističkoj zajednici Grada Kastva i Gradu Kastvu koji su projekt podržali. Spomenuli su i glazbenike koji su se odazvali i pobrinuli se za dobru atmosferu: Dražen Turina Šajeta,Trio Rio i Jozefina, SuperCover Band, Grupa Venus, D'Beni band, Duo ConsAcoustic.