Festivalu gitare vraća se stari sjaj

16.03.2016

U sklopu jubilarnog 25. izdanja Kastafskog kulturnog leta (1.7.-26.8.2016.) na 19. Festivalu gitare nastupit će najpoznatiji australski gitarist Tommy Emmanuel, dvostruko nominiran za glazbenu nagradu Grammy i jedan od najvećih gitarista današnjice. Emmanuel je prvi puta u Kastvu nastupio 2003. godine i njegov je koncert ostao upamćen kao jedno od najupečatljivijih gostovanja u sklopu Kastafskog kulturnog leta. Našoj publici će se ponovno predstaviti 02.8.2016. u ambijentu prekrasne Crekvine i u sklopu turneje It's never too late, promovirajući tako svoj istoimeni studijski album, hvaljen od struke i kritike.

Uz gitarističku legendu koja će u sklopu Festivala gitare održati koncert 02.8.2016. na Crekvini, dan ranije nastupit će beogradski indie bend Stray Dogg, koji je nedavno na promociji svog novog hvaljenog albuma Come Along Wind oduševio zagrebačku publiku u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog te zagrebački indie blues gitarist Bebé Na Volé, po mnogočemu jedinstvena pojava na domaćoj nezavisnoj sceni. Posljednjeg dana Festivala gitare, u Kastav dolaze izuzetno talentirani virtuozi klasične glazbe Ana i Viktor Vidović.

Paket ulaznica za cijeli Festival gitare može se nabaviti od petka, 18. ožujka, i to po promotivnoj cijeni od 190,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti putem portala mojekarte.hr te na sljedećim prodajnim mjesta: Dallas Records (Tkalčićeva 7, Zagreb), Dallas Records (Splitska 2a, Rijeka), Antikvarijat Ex libris (Riva Boduli 3B, Rijeka), Foto Revija (Užarska 28, Rijeka) te New Sound (Trg maršala Tita 2, Matulji). Ulaznice za pojedinačne koncerte u pretprodaji iznose 40,00 kn (Stray Dogg, Bebé Na Volé), 120,00 kn (Tommy Emmanuel) i 50,00 kn (Ana i Viktor Vidović).

http://www.kkl.hr/