Svečano obilježen Dan Grada

8.06.2016

U subotu, 6. lipnja 2015. godine, u 19 sati pod Gradskom Ložom održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Kao i svake godine, na sjednici su laureatima dodijeljene Nagrade Grada Kastva.

Godišnje nagrade Grada Kastva dobili su: Vilko Saršon, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kastav, Blanka i Mirko Brbot koji su velik dio radnog vijeka proveli u Njemačkoj, a iskazali su se velikom humanošću, posebno tijekom Domovinskog rata te Ferucio Muzica predsjednik uprave tvrtke Montelektro, koja zapošljava više od 90 djelatnika i ostvaruje iznimne rezultate.
 
Počasnim građaninom proglašen je “slavonski Kastavac“ Krešo Marić, dugogodišnji vinkovački kulturni djelatnik, koji surađuje s kastavskom Turističkom zajednicom i Gradom Kastvom te tako povezuje Primorje s unutrašnjosti Hrvatske.
 
Javno priznanje posmrtno je dodijeljeno nedavno preminuloj Teodori Dubrović, diplomiranoj psihologinji i uvijek aktivnoj sudionici kastavskih društvenih zbivanja.
 
Proslavu Dana Grada Kastva svojim su nastupima ljepšali: Spinčićeva muzika i muška Klapa Kastav te Ena Lešić i Antonela Doko.