KKL - predstava za djecu Bremenski svirači i radionica

8.07.2016

Pozivamo Vas u subotu 09. srpnja u 19:30 sat na kastavsku Crekvinu na predstavu za djecu Bremenski svirači.

Klasična basna braće Grimm kao stvorena je za formu mjuzikla čijim se elementima poigravaju četiri glazbeno nadarene životinje. Isluženi magarac Jure prestao je biti koristan svom gazdi mlinaru te ga on otjera od kuće. Slična sudbina prijetila je i ostalim životinjama: lovačkog psa Rikija gazda je htio ubiti, ofucanu mačku Matildu utopiti u vodi, dok je pijetao Đurek trebao završiti u kipućem loncu. Zajedno postanu svirajući putujući glazbeni sastav koji svoju karijeru krene potražiti u dalekom gradu Bremenu.

Dob: 3 + (predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole). Ulaz je slobodan.

 

Prije predstave održat će se besplatna radionica ”Male tajne za sretne njuškice” u 18:30 h na Crekvini u Kastvu.
Radionica je namijenjena predškolskom i mlađem osnovnoškolskom uzrastu, a djeca će na zabavan način (uz igračke, magičnu vreću i crtanje) učiti što je sve potrebno kako bi naš kućni ljubimac bio sretan i zdrav. Važna tema kojoj ćemo se također posvetiti jest sigurnost djeteta i psa. Poražavajuće statistike pokazuju kako u većini slučajeva djecu ugrize pas kojega već poznaju, zato ćemo učiti koliko je važno poštivati prostor našeg ljubimca, ali i kako prići nepoznatom psu te što učiniti ako se susretnemo s agresivnim psom.
Svi polaznici/polaznice na kraju radionice dobit će diplome.
Uz radionicu, organizirano je prikupljanje potrepština za napuštene pse i mace. Ukoliko kod kuće imate stare dekice, robu koju ne koristite, zdjelice, ogrlice, transportere i slično, možete ih donijeti na radionicu.
 
Trajanje radionice: 18:30 – 19:30
Lokacija: Crekvina, Kastav
Voditeljica radionice: Ivana Pernat

Prijaviti se možete putem email-a: edukacija@zz-rijeka.org ili na broj 098/662 111
Broj prijava je ograničen (25 polaznika/ca), zato požurite.

Radionicu provodi Društvo za zaštitu životinja Rijeka u suradnji s Udrugom Kastafsko kulturno leto.