KKL - Započeo Ritam dvorišta

14.07.2016

Prvi program ovogodišnjeg Ritma dvorišta održao se u posebnom ambijentu i ugodnoj atmosferi dvorišta Kuće Gmajnički kod gospođe Cvete, u utorak 12. srpnja. Za dobru glazbu bio je zadužen Trio Minus One (Karlo Lovrić i Alain Ožbolt).

Ritam dvorišta naziv je novog projekta i koncepta Kastafskog kulturnog leta, nastalog u suradnji s Udrugom Tororo. Utorci u mjesecu srpnju i kolovozu rezervirani su za druženja u ležernoj atmosferi najljepših kastavskih dvorišta. Publika će tom prigodom u pet kastavskih dvorišta moći uživati u pet posebnih glazbenih nastupa. Posjetite dvorište Kuće Gmajnički kod gospođe Cvete, svratite u Vikotovu Bačvariju kod Plovanića, pronađite Žudiku i gospođu Jagodu, na Pelinima se družite s Meri, a za kraj ljeta radujte se sa Štefanom koji ne može dočekati da napokon netko zasvira i u njegovom dvorištu, na Trgu Istarske vile.

Navedene lokacije imaju svoju estetsku i arhitektonsku posebnost, a u sklopu projekta iste će se ispuniti kvalitetnim kulturnim sadržajem te pretvoriti u mjesta susreta i druženja. Koncept kojim Grad Kastav i Kastafsko kulturno leto ulaze u novu eru djelovanja i produkcije kulturnog sadržaja pruža potpuni doživljaj Grada koji u punom smislu riječi živi kulturu. U Ritmu dvorišta osjećat ćete se kao da ste u vlastitom dvorištu, uživat ćete u vrhunskoj glazbi, družiti se s glazbenicima, prijateljima i susjedima – domaćinima.