Program KKL-a od 26.-29. srpnja 2016.

25.07.2016

Najavljujemo događanja koja slijede na 25. Kastafskom kulturnom letu:
 

Ritam dvorišta Alba&Leo / 26.7.2016. / 20:00 / Žudika / slobodan ulaz
Alba&Leo, odnosno Alba Nacinovich i Leo Škec, po mnogima su trenutno najinteresantniji i najinventivniji domaći duet. Albine izvanredne vokalne mogućnosti i Leov osebujan pristup gitari u sprezi s korištenjem elektroničkih efekata svakoj pjesmi daju jedinstveni pečat beskompromisne umjetnosti. Svojim prvim autorskim singlom Ne znam, koji su izdali za Croatia Records, osvajaju radijski eter i top ljestvice. Alba Nacinovich je diplomirana jazz pjevačica, a studirala je u Trstu i na konzervatoriju u Portu. U više je navrata nagrađivana kao kompozitor, aranžer i izvođač u domeni jazz, zabavne, elektroničke i filmske glazbe, a nastupala je po čitavoj Europi. Leo Škec je gitarist s velikim iskustvom u različitim glazbenim žanrovima i formatima, od dua do big banda. Nastupao je s najvećim imenima hrvatske zabavne i jazz glazbe poput Gibonnija, Olivera Dragojevića i Elvisa Stanića. Autorskim instrumentalnim jazz projektom Salty Tails nastupio je na vodećim festivalima jazza u regiji, a u pripremi za objavljivanje je i njihov autorski album prvijenac za Croatia Records Cha’s posla.

 

SHAKESPEARE NA EXIT (TEATAR EXIT) / 28.7.2016. / 21:00 / Crekvina / Cijena ulaznice: 50,00 kn.
Režija: Matko Raguž,
Dramaturgija: Pavlica Bajsić
Scenski pokret: Ksenija Zec
Kostimografkinja: Đenisa Pecotić
Oblikovatelj svjetla: Tomislav Baotić
Vizualni identitet: Lina Kovačević
Igraju: Živko Anočić, Marko Makovičić, Saša Anočić 
W. Shakespeare napisao je 37 komada. To ste sigurno već znali?! Od čega 10 povijesnih drama. I to ste znali?! Od čega 18 komedija. I to?! Osmislio je i napisao 1.222 lika. A to?! Svaki od 37 komada postavljen pojedinačno na scenu traje, zavisno od kraćenja, između 3 i 5 sati. Dakle, 37 x 4 sata (prosječno) iznosi 148 sati. Jeste li i to znali? A jeste li znali kako je sve to moguće odigrati u manje od 2 sata?! Upoznajte Romea i Juliju, Hamleta, Ofeliju, Macbetha i njegovu krvavu Lady, Antonija i Kleopatru, Mletačkog trgovca, Tita Andronika, Kralja Leara, Richarda III, Henrika VIII i mnoge druge, kakve ih još nikada niste vidjeli. Na EX! That's IT!

 

Josipa Lisac & gošće / 29.7.2016. / 21:00 / Crekvina / Cijena ulaznice: 80,00 kn
Unikatna pojava hrvatske glazbene scene, Josipa Lisac pjevačica je s karijerom dužom od 40 godina, vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila. Izgradila je svoj karakteristični pjevački i modni identitet s potpisom. Uz njezine su pjesme stasale mnoge generacije, a ime joj je moguće naći i u udžbenicima glazbene kulture kada se tumači pojam glasa. Pjesme koje izvodi neprekidno evoluiraju svjedočeći o glazbenoj zaigranosti i otvorenosti pri čemu je kvaliteta glavna konstanta. Josipa je iskusna, formirana umjetnica s jasno postavljenim standardom. Istovremeno, ona je nepopravljiv idealist i “sanjar širom otvorenih očiju”. Sama o sebi kaže da se užasava prosječnosti i banalnosti i da je čitav život posvetila iznalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rješenja, što je uvijek i svugdje čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom. Ukratko: Josipa Lisac nije poput drugih.
Lovely Quinces, Luce i Dina Rizvić nadolazeće su zvijezde hrvatske indie scene. U sklopu ovog posebnog događaja, ove mlade glazbenice nastupit će rame uz rame jednoj od najvećih i najcjenjenijih pjevačica u Hrvatskoj.