Alba i Leo oduševili mnogobrojnu publiku na Žudiki

28.07.2016

Nastavio se Ritam dvorišta, novi projekt KKL-a. Tako su u utorak 26. srpnja u jedinstvenom ambijentu i ugodnoj atmosferi kastavske Žudike kod gospođe Jagode, uz mnogobrojnu publiku nastupili Alba i Leo, odnosno Alba Nacinovich i Leo Škec, po mnogima su trenutno najinteresantniji i najinventivniji domaći duet.

 

Albine izvanredne vokalne mogućnosti i Leov osebujan pristup gitari u sprezi s korištenjem elektroničkih efekata svakoj pjesmi daju jedinstveni pečat beskompromisne umjetnosti. Svojim prvim autorskim singlom Ne znam, koji su izdali za Croatia Records, osvajaju radijski eter i top ljestvice. Alba Nacinovich je diplomirana jazz pjevačica, a studirala je u Trstu i na konzervatoriju u Portu. U više je navrata nagrađivana kao kompozitor, aranžer i izvođač u domeni jazz, zabavne, elektroničke i filmske glazbe, a nastupala je po čitavoj Europi.

Leo Škec je gitarist s velikim iskustvom u različitim glazbenim žanrovima i formatima, od dua do big banda. Nastupao je s najvećim imenima hrvatske zabavne i jazz glazbe poput Gibonnija, Olivera Dragojevića i Elvisa Stanića. Autorskim instrumentalnim jazz projektom Salty Tails nastupio je na vodećim festivalima jazza u regiji, a u pripremi za objavljivanje je i njihov autorski album prvijenac za Croatia Records Cha’s posla.