Svečano otvorene prostorije novoga vrtića - Kastafske sardelice

1.09.2016

U utorak 30. kolovoza svečano je otvorena nova podružnica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor. Rezanjem vrpce, prostorije novoga vrtića koji nosi ime Kastafske sardelice, otvorili su ravnateljica Helena Ninković Budimlija i gradonačelnik Ivica Lukanović.

Brojne okupljene pozdravila je ravnateljica Helena Ninković Budimlija koja se zahvalila svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta, izvođačima radova, Gradskom vijeću, Gradskoj upravi, svojim djelatnicima, suradnicima, nadležnom ministarstvu, a posebno gradonačelniku Ivici Lukanoviću.

U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta obratila se Marija Ivanković, voditeljica Službe za predškolski odgoj i obrazovanje koja je istaknula svoje zadovoljstvo novim objektom kao i brzinom njegove realizacije te je čestitala ravnateljici, gradonačelniku i svoj djeci koja će pohađati ovaj vrtić.

U novom objektu bit će smješteno oko 90 djece u 6 odgojnih skupina. Zidove jaslica krase slike poznatog kastavskog umjetnika Saše Jantoleka, a opremu je izradilo poduzeće Škrinjica d.o.o. Vrtić ima dvije velike prostrane terase, a sve je zaštićeno video nadzorom.

 

Fotografije: FotoKurti, Fiumara 17, Rijeka