Radionica „Destinacijski menadžment“

24.11.2016

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na radionicu „Destinacijski menadžment“ koja će se održati u Vijećnici Grada Kastva, Zakona kastafskega 3, u četvrtak, 1. prosinca 2016., od 9,00 do 10,30 sati u organizaciji Turističkog ureda Turističke zajednice grada Kastva uz potporu Grada Kastva.

Predavač, odnosno moderator radionice je gospodin Željko Trezner (Veleučilište VERN', Zagreb) koji sudjeluje u raznim projektima, stručnim vijećima i grupacijama u području upravljanja putničkim agencijama i održivog turizma općenito. Savjetnik je Udruge hrvatskih putničkih agencija i predavač na Veleučilištu VERN'. Do sada je svojim iskustvom u poslovanju uspješno objedinio teoretsko znanje i praktična rješenja koja je objavio u brojnim priručnicima i stručnim radovima te predstavio na više od stotinu radionica, seminara i konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Radionica se održava na platformi već postojećih radionica Hrvatske turističke zajednice i Udruge hrvatskih putničkih agencija te uz potporu županijskih turističkih zajednica. Informacije o tim radionicama možete pronaći u dokumentu prilogu. Radionica koja će se održati u Kastvu svojevrsni je nastavak istih, a za cilj ima buđenje svijesti dionika poduzetničke okoline i struktura javnih tijela na području grada Kastva o važnosti klasterske suradnje unutar mikrodestinacije kako bi se omogućila suradnja s klasterom koji obuhvaća veće regionalne cjeline. 

Tematika radionice se očituje kroz slijedeće teze:

Turistička zajednica kao klaster članova – poslovnih subjekta
Turistička zajednica kao mjesto usklađivanja poslovnih interesa članova i javnih interesa lokalne zajednice
Turistička zajednica kao središte razvojnih promišljanja turizma
Turistička zajednica kao polazište zajedničkih marketinških aktivnosti

Navedene teze su izrazito bitne za postizanje sinergijskog efekta svih interesnih skupina i pojedinaca koji djeluju i posluju na području grada Kastva kao turističkog odredišta.

Koristi  od navedenih načina suradnje su višestruke, a jedna od njih je navedeni sinergijski efekt te okrupnjivanje turističkog tržišta ponude s krajnjim ciljem ostvarivanja konkurentnog turističkog proizvoda. S takvim suvremenim, diverzificiranim i kvalitetnim proizvodom, područje grada Kastva bilo bi u mogućnosti uživati još veće koristi od turističkog prometa iz razloga što bi se klasteriranjem mnogo više dionika uključivalo u turistički proizvod.

Kako bi se što realnije primjenila teorija u praksi,  na radionici će se, kroz dvosmjernu interakciju sudionika I predavača, pokušati doći do odgovora na sljedeća pitanja:

Kako ostvariti svoje poslovne interese kroz zajedničko djelovanje u turističkoj zajednici?
Kako usklađivati interese javnog i privatnog sektora u turizmu kroz tijela turističke zajednice?
Kako sudjelovati u razvoju i tržišnoj valorizaciji destinacijskog turističkog proizvoda?
Kako stvoriti zajedničkim radom turističku destinaciju s proizvodima više dodane vrijednosti?

Nadamo se kako ćete svojim dolaskom podržati inicijativu Turističkog ureda TZ grada Kastva te aktivno sudjelovati u osmišljavanju i realizaciji vrlo vrijedne suradnje na razini grada Kastva.

Obzirom na ograničen broj sudionika radionice, ljubazno molimo za potvrdu Vašeg dolaska zaključno do 23. studenog na tz.grada.kastva@ri.t-com.hr ili 051/ 691 425.

Također, napominjemo da, uz prethodnu najavu, imate mogućnost sudjelovati i na 4. radionici za područje klastera Kvarnera, koja će se održati po završetku radionice za područje grada Kastva, od 11,30 do 15 sati.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem vremenu i ostajemo na raspolaganju za pružanje više informacija o navedenom.