Gradonačelnik primio nagrađene kastavske poduzetnike

20.12.2016

U gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivica Lukanović primio je nagrađene kastavske poduzetnike, predstavnike poduzeća RIS d.o.o. prof.dr.sc. Milu Pavlića i Igora Zamlića, Marijana Lorencina iz Aitac d.o.o. i Ferucia Muzicu iz Montelektro d.o.o., a povodom osvajanja značajnih nagrada za ostvarene rezultate u poslovanju.

Svečanom primanju nazočili su i predsjednik Županijske komore prof.dr.sc. Vidoje Vujić te zamjenici gradonačelnika Dean Jurčić i Šehrizad Begić.

Nagrađeni su:

Marijan Lorencin, direktor i vlasnik tvrtke za projektiranje brodova AITAC - dobitnik nagrade Menadžer godine u malim poduzećima

Mile Pavlić, suvlasnik i predsjednik Uprave softverske tvrtke RIS - dobitnik nagrade Menadžer godine u malim poduzećima

Ferucio Muzica, predsjednik Uprave tvrtke Montelektro - dobitnik Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka

Riječ je o poduzećima koji su od svojih skromnih i teških početaka, trudom, predanošću i vizijom došli u sam vrh te su danas prepoznati od struke i zadovoljnih klijenata, a svoje poslovanje u velikoj mjeri baziraju na inozemnom tržištu.

Tvrtka RIS d.o.o. bavi se razvojem vlastitih software-a, AITAC djeluje u sektoru brodogradnje i kako je gosp. Lorencin naglasio to je sektor koji se izrazito razvija u Rijeci i zapošljava više od tisuću inženjera. Tvrtka Montelektro djeluje u sektoru elektroindustrije i više od 90% prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu. Ova poduzeća zapošljavaju pretežito visokoobrazovane radnike, inženjerske struke.

Čestitamo!