3. ZELENI KASTAV - 16.01.2017.

11.01.2017

Pozivamo Vas u ponedjeljak 16. siječnja 2017. godine u Kastav na 3. Zeleni Kastav od 16:30 do 19 sati.

Sajam je nastao volonterskim zalaganjem članova Grupe solidarne razmjene Opatija, uz podršku Grada Kastva i Turističke zajednice grada Kastva, a s namjerom upoznavanja građanstva s radom Grupa solidarne razmjene i izražavanja podrške lokalnim uzgajivačima visokokvalitetnih ekološki certificiranih i svih onih namirnica uzgojenih na prirodan način, poštujući okolišno odgovornu poljoprivrednu proizvodnju.

Vješti kuhari iz bistroa ''Loža'' posjetiteljima će ponuditi topla jela od kontroliranih i kvalitetnih namirnica koje se mogu pronaći na stolovima proizvođača: zimsku maneštru sa slaninom i vege maneštru, pogačice od integralnog brašna, nadaleko hvaljeno kuhano vino te čaj.

U Gradskoj vijećnici Grada Kastva, u četvrtak 19. siječnja u 18,00 sati održat će se tematsko predavanje dr. sc. Silvije Zec Sambol, drugo u nizu predavanja u sklopu ciklusa ''Hranom do zdravlja''.
Kao liječnica integrativne medicine, u svojem holističkom pristupu pacijentima dr. sc. Sambol često je bivala svjedokom promjene prehrane i efikasnosti iste na putu k ozdravljenju.
Što predstavlja hrana za pojedinca, koje su najčešće bolesti liječene promjenom prehrambenih navika te da li je put do zdravlja jednostavniji nego što nam se ponekad čini, zainteresirani akteri moći će saznati na predavanju u Gradskoj vijećnici čiji je ulaz slobodan.