8. RALLY MAŠKARANIH OKTANACA HALUBJE-LIBURNIJA 2017.

20.01.2017

U subotu, 21. siječnja 2017. na dan Halubajskoga karnevala skupina maskiranih, šarenih prometala na dva, četiri i više kotača uz brojnu pratnju uputit će se iz Viškova (parkiralište ''Milihovo'') prema Kastvu, gdje ih Kastavke i Kastavci očekuju na središnjem gradskom trgu oko 10,30 sati. Atraktivni maškarani oktanci, međutim, ondje neće dugo boraviti već kreću dalje, svojom utvrđenom rutom, na put preko Frlanije do centra Matulja. Ispred škole odnosno iznad dvorane u centru Matulja, oko 13,00 sati sudionici će pripremiti malu pauzu i ''ispit spretnosti'', posebno zanimljiv za publiku. Nakon potonjeg ''ispita'', vesela maškarana prometna ''povorka''  uputit će se prema svojem konačnom ovogodišnjem odredištu - Opatiji, gdje će na Slatini oko 15,00 sati biti završno proglašenje s brojnim nagradama za sportske rezultate i maškarane dojmove.

U ovogodišnjem rallyu sudjelovat će tridesetak vozila sa stotinjak sudionika, uključujući i goste iz Italije i Slovenije.

Pokrovitelji manifestacije su Primorsko – goranska županija, Općina Viškovo, Grad Kastav, Općina Matulji i Grad Opatija, dok supokroviteljstvo pripada istoimenim Turističkim zajednicama.