Proglašeni najuspješniji sportaši Grada Kastva za 2016. godinu

2.03.2017

U slavljeničkoj atmosferi Školske sportske dvorane proglašeni su najuspješniji sportaši Grada Kastva za 2016. godinu.

Prisutnima se obratio predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić poručivši kako je 2016. godina bila jako uspješna, s mnogo državnih i međunarodnih odličja te je to poticaj za dalje, da budemo što bolji i što uspješniji.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Ivica Lukanović izrazivši ponos na mlade sportaše kojima grad nastoji osigurati uvjete za kvalitetno bavljenje sportom, koji puno znači za kvalitetno i zdravo odrastanje, ali i kvalitetan život. Ujedno je najavio i novi kapitalni projekt koji se planira u sportskoj zoni, a to je završetak boćališta.

 

Najboljom kastavskom sportašicom u protekloj godini proglašena je karatistica Tea Ostojić. Petnaestogodišnja učenica 1. razreda srednje Medicinske škole u Rijeci karate je počela trenirati s pet godina. U proteklom je desetljeću osvojila brojna odličja, koja su potvrda uloženog truda i rada. Izvrsnim rezultatima osigurala je i mjesto u Hrvatskoj karate reprezentaciji. U 2016. je osvojila 1. mjesto u kategoriji kadetkinja na Prvenstvu hrvatske, 1. mjesto na Prvenstvu hrvatske ekipno u kategoriji kadetkinja, 1. mjesto na Croatia kupu Rijeka i 3. mjesto na Cro Openu u Samoboru.

Boćar Kristijan Mulac najuspješniji je kastavski sportaš u 2016. godini. Boćanjem se bavi već 25 godina, a posljednje tri sezone ponovno nastupa za BK Kastav. Natječe se u više disciplina (pojedinačno- klasično, par, krug, štafeta, precizno izbijanje). U prosincu 2016. na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci okrunio je svoju karijeru naslovom prvaka Hrvatske u disciplini pojedinačno- klasično. U najuspješnijoj sezoni kluba Kristijan Mulac osvojio je i naslov prvaka Liburnije u preciznom izbijanju te u paru s Elvisom Buškolićem. Kao kapetan predvodio je, u listopadu, ekipu BK Kastav do osvajanja titule doprvaka u Kupu Hrvatske.

 

Boćarski klub Kastav najuspješniji je kastavski sportski klub u protekloj godini. Klub je osnovan 1974. godine s ciljem očuvanja i unapređenja kako sportskih, tako i rekreacijskih aktivnosti našeg kraja. Najveći klupski uspjesi su osvajanje drugog mjesta u kupu 2016. godine u Josipovcu, kao i osvajanje, već spomenutog, prvog mjesta na Državnom prvenstvu Hrvatske Kristijana Mulca u disciplini pojedinačno- klasično održanom u Rijeci.

 

Za najuspješnijeg sportskog djelatnika proglašen je Alen Zamlić. U svojoj karijeri bio je osvajač europskih i svjetskih odličja. Bio je član Hrvatske karate reprezentacije 14 godina. Kao trener u Karate klubu “Kastav” radi dugi niz godina u kojima su članovi kluba ostvarili zapažene rezultate pojedinačno i ekipno u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Najuspješnijim mladim sportašima u 2016. godini proglašeni su Darija Šnajder i Marko Ramljak.

Karatistica Darija Šnajder, najuspješnija je kastavska mlada sportašica. Osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji učenice, a u istoj je kategoriji postala u prvakinja Balkana.

Najuspješniji mladi sportaš je Marko Ramljak, učenik Elektro industrijske škole u Rijeci. Trenirao je nogomet i crossfit, a danas se bavi borilačkim vještinama. Član je Piranha Gyma u kojem trenira MMA pod vodstvom trenera Sanjina Kadunca. Osvajač je srebrne medalje na kadetskom Prvenstvu Hrvatske.

 

Milovanu Matetiću uručeno je priznanje kao dugogodišnjem sportašu i sportskom djelatniku za rad na razvoju sporta u Kastvu. Već 20 godina je član Šahovskog kluba Kastav, gdje kao volonter prenosi svoja znanja najmlađima. Igrao je za ŠK Kastav u finalu seniorskog Kupa Republike Hrvatske, a danas igra za seniore u 3. Hrvatskoj seniorskoj Ligi zapad. Autor je šahovske početnice "Otkrivam šah - 1. korak" te knjige " Otkrivam šah - 2 korak".

 

Posebna priznanja dodijeljena su atletičarki Eriki Žikić, vaterpolistima Noi Burburanu i Kristianu Vekiću, a posebna nagrada za doprinos sportu ASK-u Kastavac. Posebno priznanje “Kastafsko srce sporta” dodijeljeno je Matiji Kataliniću i Patriku Milihu.

Podršku mladim kastavskim sportašima dali su i proslavljena sportska imena kao Valter Matošević i Mario Šivolija te nogometaši Rijeke Andrej Prskalo i Mate Maleš. Svojim su nastupom svečanu dodjelu uveličali plesačica Nina Jugo i pjevač Daniel Beni.

Foto: RiPrsten