''Doživljaj za sva osjetila'' - biciklistička utrka u Kastvu

22.03.2017

Ovoga vikenda, 25. i 26. ožujka, u gradu Kastvu riječki biciklistički klub ''Campetto'' u suradnji s Gradom Kastvom organizirat će događanje pod nazivom ''Doživljaj za sva osjetila''

Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja se odvija drugu godinu zaredom, a čine je popratna događanja i biciklistička utrka kroz šumu Lužina, ''XC Kastav Grand Finale''. Cilj ove manifestacije je intenziviranje svijesti građana o važnosti cikloturizma, poticanje razvoja biciklističkih staza i popratne infrastrukture na ovim područjima, kvalitetna promocija aktivnog odmora, te podizanje svijesti građana o dobrobitima biciklizma i njegovom pozitivnom utjecaju na zdravlje. 

SUBOTA 25. ožujka - od 11,00 do  16,00 sati – Crekvina

- predviđeno je predstavljanje sponzora na Crekvini (u slučaju kiše u Gradskoj loži), te su organizatori za sve zainteresirane aktere, ljubitelje bicikala i istoimenog sporta pripremili testiranje vrhunskih modela bicikala i natjecanje u digitalnoj fotografiji, čiji će najbolji radovi biti nagrađeni sponzorskim paketima.

NEDJELJA 26. ožujka - od 11,00 do 14,00 sati

- na rasporedu je biciklistička utrka ''XC Kastav Grand Finale''. Start utrke kretat će od donjeg ulaza (Brnini) u kastavsku šumu Lužina, preko napuštenog grada ''Laze'' te natrag prema ishodištu odnosno cilju utrke. Utrka organizirana za najmlađe nešto je kraća i počinje u 12,00 sati, dok je za odrasle natjecatelje početak utrke previđen u 12,30 sati. ''Race office'' to jest pult za prijave natjecatelja moći će se pronaći u Gradskoj loži i bit će otvoren od 11,00 sati kako bi se svi sudionici mogli na vrijeme prijaviti.

Radujemo se Vašem dolasku!