Održana manifestacija “Doživljaj za sva osjetila“

30.03.2017

U subotu i nedjelju 25. i 26. ožujka u Kastvu održano je 2. izdanje manifestacije “Doživljaj za sva osjetila“. U Kastvu se okupilo oko sedamdesetak biciklista iz svih krajeva Hrvatske, ali i gosti iz Slovenije i Italije koji su vozili ''XC Kastav Grand Finale", biciklističku utrku kroz šumu Lužina.

Start i cilj utrke bili su kod donjeg ulaza (Brnini) u Lužinu, odakle su natjecatelji vozili u krug (4 km) preko napuštenog grada ‘’Laze”. Utka je vožena kao dio Zimske lige PGŽ, koja se održava svake godine kako bi se popunila praznina između natjecanja. 

Uz odrasle u Kastvu su se natjecali i najmlađi, koji su vozili kraću, 500 metarsku, dionicu kroz Lužinu. 

Cilj manifestacije je intenziviranje svijesti građana o važnosti cikloturizma, poticanje razvoja biciklističkih staza i popratne infrastrukture na ovim područjima, kvalitetna promocija aktivnog odmora te podizanje svijesti građana o dobrobitima biciklizma i njegovom pozitivnom utjecaju na zdravlje.

Dvodnevna manifestacija započela je u subotu, predstavljanjem sponzora na Crekvini, u sklopu kojeg su organizatori za sve zainteresirane ljubitelje bicikala i istoimenog sporta pripremili testiranje vrhunskih modela bicikala. Organizirano je i natjecanje u digitalnoj fotografiji.


„Doživljaj za sva osjetila“ zajedničkim su snagama organizirali riječki biciklistički klub ''Campetto'' i Grad Kastav.

 

Fotogaleriju možete pogledati na: http://www.riprsten.com/kastav/atraktivna-biciklisticka-utrka-kroz-luzinu