Poziv na šetnju „PO ZVONČARSKEH PUTEH“

30.03.2017

Pozivamo vas u subotu 01.04.2017. na šetnju „PO ZVONČARSKEH PUTEH“ koja prolazi dijelom zvončarske rute, a održava se u organizaciji Turističke zajednice grada Kastva, Turističke zajednice općine Viškovo i Planinarskog društva Viškovo. 

Polazak šetnje biti će u 10,00 sati s parkirališta Milihovo u Viškovu. 

 

S Milihova, ruta pješačenja ići će dalje uz dječji vrtić preko Jankotova do Gornjih Jugi.

Slijedeći zvončarski put ruta vodi kroz Donje Juge u Milohne, zatim nastavlja u pravcu Bezjaki gdje se dolaskom na staru cestu Bezjaki – Kastav skreće prema Kastvu i uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine (uz selo Škrlji i Jurčiće) stiže do Šporove jame. U samom centru Kastva slijedi odmor. Povratak vodi kroz Klance do Žegota i do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana, već pomalo zaboravljenim stazama, kreće se prema Milohnima te laganim usponom prema ishodišnoj točki - Viškovu.

Sudionici će imati priliku poboljšati kondiciju, relaksirati se i upoznati s tradicijom i prirodnim okruženjem grada Kastva i općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranog vodiča Hrvatskog planinarskog saveza.

 

Napomena: Pješači se na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. Također, potrebno se je primjereno odjenuti obzirom da se pješači šumskim stazama.

Pridružite nam se u boravku na svježem zraku i edukativnoj šetnji!