Svečano potpisan ugovor o zamjeni zemljišta

6.04.2017

U utorak 04. travnja u Gradskoj vijećnici održano je svečano potpisivanje ugovora o zamjeni zemljišta između Riječke nadbiskupije, Župe sv. Jelene Križarice i Grada Kastva. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivica Lukanović, riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić te kastavski župnik vlč. Franjo Jurčević.
Ovim ugovorom Grad Kastav je osigurao zemljište na području Ćikova, na granici s Općinom Viškovo, gdje će se graditi novo groblje, a Crkva teren na Rešetarima gdje bi u budućnosti mogao niknuti novi sakralni objekt.

 
“Zemljište je važno Gradu jer se njime rješava pitanje gradskog groblja za duže razdoblje. Puno smo radili na tome, dugo je trajalo. Izmijenili smo prostorni plan, izradili dva puta detaljni plan, projektirali i danas smo konačno izvršili zamjenu zemljišta. Procijenjena vrijednost ovog posla je gotovo 4 i pol milijuna kuna. Zamjenom sredstva ostaju u proračunu i mogu odmah biti upotrjebljena za izgradnju,” rekao je kastavski gradonačelnik. 


“Meni je drago da smo uspjeli na ovaj način riješiti probleme Grada vezane za groblje. S druge strane nama je bilo važno da na ovom području imamo mogućnost za izgradnju još ponekog sakralnog objekta,” naglasio je mons. Devčić koji je najavio i mogućnost gradnje još jednog objekta uz novo groblje.