6. Zeleni Kastav - 10.04.2017.

10.04.2017

U ponedjeljak 10. travnja 2017. od 16,00 do 19,00 sati sve posjetitelje i ljubitelje zdrave hrane očekuje bogati program ''Zelenog Kastva''


''Bistro Loža'' predstavit će mesnu i vegetarijansku marendu s domaćim kruhom spravljenu od namirnica uzgajivača, dječji vrtić "Vladimir Nazor" izrađivat će Uskršnje ukrase s kojima će sajmu udahnuti blagdanski ugođaj,  a u Gradskoj vijećnici s početkom u 19,00 sati održat će se još jedan ciklus predavanja "Hranom do zdravlja". Tema predstojećeg predavanja bit će "Metabolički sindrom i maslinovo ulje u prevenciji njegovih posljedica". Predavač dr. med. Ivica Vlatković, liječnik i maslinar, koji uzgoj temelji na prirodnim principima, prenijet će svoja znanja o ljekovitosti maslinovog ulja i iskustva iz maslinika u Novigradu pored Zadra. U sklopu predavanja moći će se nazočiti i vođenoj degustaciji maslinovog ulja pa se zainteresiranima preporuča ponijeti sa sobom "bićerin" i tanjurić. Ulaz na predavanje je slobodan.
 
Uz već dobro poznate izlagače, na sajmu će se po prvi puta predstaviti:  

Uslužni obrt "Vrtlarija Terra" iz Kastva (sadnice, cvijeće za balkon, cvijeće za vrt, sadnice trajnica i ruža), First in d.o.o. ("First in the raw") iz Rijeke  (energetske pločice - sirove, bez glutena, bez dodanih šećera i bez aditiva), Hortiriviera d.o.o. iz Matulja (bio sredstva za čišćenje i pranje; višenamjenska sredstva za čišćenje, sredstva za čišćenje kupaonice, odmašćivači, sredstva za čišćenje stakla, sredstva za pranje podova i tekući deterdženti za rublje), OPG Komparić Marko iz Marčane  (sirupi, sadnice, smokvenjaci, pekmezi od smokava i drugog voća, chutney, ocat od smokava i jabuka),  Obrt za uzgoj maslina ''Magran'' Nikole Bodiša iz Ližnjana  (ekološko ekstradjevičansko maslinovo ulje) i OPG Klaudia Krstičević, Krvavac II, Metković sa sokovima od mandarine, arancinima, marmeladama od naranče i naranče i mrkve.