12. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine

21.04.2017

U nedjelju, 23. travnja 2017. s početkom u 15,00 sati, u Kastvu će se, na Fortici (a u slučaju kiše pod Ložom), održati završna priredba manifestacije 12. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.

Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi za koju će se pobrinuti Udruga Belica i restoran Oštarija Fortica, ali i  mesnim delicijama tvrtke Buretić - Bregi.

Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – Belice, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama.

Program će voditi Andrea Rubeša i Ivica Rubeša, uz uvodni nastup Glazbenog društva Spinčići.

 

Manifestacija je započela 6. travnja 2017. prikupljanjem uzoraka vina za 12. OCJENJIVAČKI SUSRET VINARA KASTAVŠTINE. Prikupljeno je ukupno 80 uzoraka od ukupno 42 člana Udruge Belica. Važno je istaknuti da se 12 uzoraka odnosi na Belicu, što je konačna potvrda višegodišnjeg, uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva kastavštine i šire.