Održana eko akcija Zelena čistka

26.04.2017

Okupljanjem na lokaciji Šporova jama tijekom jutarnjih sati u subotu 22.04.2017. godine, službeno je započela već tradicionalna međunarodna akcija čišćenja okoliša - Zelena čistka. Kao i ranijih godina, Kastavci i Kastavke su vrijedno sudjelovali u ovom najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj, dijelu globalnog pokreta ''Let’s do it!''.

U organizaciji Grada Kastva, Savjeta mladih i Turističke zajednice, te uz potporu mjesnih odbora, lokalnih udruga i udruženja, dobrovoljnog vatrogasnog društva i ekološki osviještenih građana, građanki i pojedinaca, ovogodišnja akcija završila je uspješno. Pedesetak volontera očistilo je lokacije u centru te u kastavskim naseljima Žegoti, Rešetari, Tuhtani, Dolnji Turki i Spinčići. U Spinčićima su također trajno postavljeni novi stolovi i klupice za odmor i druženje.

Nakon završetka akcije, zadovoljni, ali i umorni sudionici akcije, opustili su se u Gradskoj loži uz hranu i piće. Organizatori su procijenili da je prikupljeno oko 20-tak kubika otpada te se zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos ovogodišnjoj Zelenoj čistki.

 

Foto: Facebook