Otvorena izložbena sezona u Galeriji sv. Trojica

11.05.2017

Izložbom „Dijalozi”, kastavskog slikara Željana Pavića i Katarine Novaković, njegove gošće iz Leskovca, otvorena je izložbena sezona u Galeriji sv. Trojica na Lokvini.

Izložbu je otvorio kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović, a uvod u izloženi opus dao je Marko Badurina kao kustos izložbe.

Djela Željana Pavića spoj su apstrakcije i enformela i sjajno se uklapaju u fantastičan prostor srednjovjekovne crkvice. U izloženim radovima naglašena je energija te kombinacija materijala. Djela koja kastavski umjetnik izlaže nisu samo slike, već u kombinaciji sa spomenutim prostorom predstavljaju nešto više. Katarina Novaković izlaže svoj ciklus djela nastalih za posjeta Kastvu 2016. godine. U djelima se ocrtava stil eksprezionizma tj. planski ekspresionizam, kako ga sama umjetnica naziva. U svim radovima naglasak je na koloritu kojem se pridaje posebna važnost. Upravo ova suradnja i koncept ’’Dijalozi’’ kroz kojeg autori međusobno razmjenjuju svoje ideje i vizije, vrlo je inspirativan umjetnički trenutak koji svakoga od nas potiče da promatramo okolinu na jedan posve drugačiji, kreativan način, istaknuo je kustos izložbe Marko Badurina.

U glazbenom dijelu programa otvorenja nastupili su gitaristi Glazbenog odjela OŠ Milan Brozović Kastav. Kao solisti nastupili su Toni Mladenić i Karlo Justinić, nakon čega je gitarski kvartet G4U u sastavu Karlo Justinić, Toni Mladenić, Lovro Petričević, Karlo Stašić predstavio svoj kratki program na oduševljenje prisutne publike.

Izložba „Dijalozi” otvorena je svakim  danom od 11:00 do 13:00 i od 17:00 do 21:00, do 17. svibnja.