Jelenina 2017. - degustacija i predavanje o bezglutenskoj prehrani

17.05.2017

U suradnji s KUharmonijom, Centrom kulinarstva i osobnog razvoja, pozivamo Vas na degustaciju i predavanje BEZGLUTENSKA PREHRANA - mitovi, zablude, prednosti i nedostaci, koje će održati dr.med. Alenka Brozina, specijalist internist-kardiolog i savjetnik u prehrani. Mjesto održavanja je Gradska vijećnica Grada Kastva, a početak u 18 sati.

Bezglutenska prehrana sve je prisutnija, ali još uvijek često krivo interpretirana. Na ovom predavanju razjasnit ćemo mitove i zablude o glutenu, definirati prednosti i nedostatke bezglutenske prehrane, te postaviti ispravne temelje za sve koji su zainteresirani za ovaj oblik prehrane u svakodnevnom životu.

 

Iako je bezglutenska prehrana do sada pretežno bila rezervirana za oboljele od celijakije, moderno doba donijelo je mnoge promjene u prehrambenim navikama svih nas. Zato je bitno, prije nego definiramo svoj osobni odabir, prikupiti što više provjerenih informacija iz stručnih izvora kako bi izbjegli neželjene posljedice.

Ovo predavanje je kombinacija stručnih informacija i iskustva iz prve ruke, te svim zainteresiranim pojedincima, bez obzira na prethodno znanje, nudi zaokruženu priču o glutenu i prehrani bez njega.