Jelenina 2017. - izložba "Pupe"

17.05.2017

U Dječjem vrtiću „Vladimir Nazor“ Kastav uz Čakavsku povedalnicu provodi se i dodatni projekt „Pupa“ u skupinama Spužvice i Rožice.

Za svako dijete najvažnija je povezanost djeteta s majkom i najveća/jedina sigurnost, važna potreba koju treba biti zadovoljena, a u teškim životnim situacijama nadoknađena.

Ostaje li majka podalje od djeteta, ono samo uzima nešto u ruke, najčešće se time dodiruje, mazi, vrti u ruci.......ili neobično reagira. Pupa/lutka zamjenjuje živa bića, dijete s njom komunicira kako želi kao da je u stvarnosti. Tek u djetetovim rukama lutke dolaze do punog izražaja. Pupa – lutka često nadoknađuje potrebu za pripadanjem/ ljubavlju, moći, zabavom i slobodom.

Pupa/lutka pokreće misaoni i imaginarni emotivni svijet, empatiju, dovodi dijete u stanje uzbuđenosti, razigranosti, otvorenije je i rado surađuje.

Kako su pupe/lutke pokrenule djecu i roditelje iz Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ Kastav, kako su se s njima igrali i kakve su njihove pupe prikazat će u Muzejskoj zbirci Kastav 18. svibnja 2017.g. s početkom u 17 sati.

 

Izložba se može pogledati utorkom i četvrtkom od 10 do 12 sati.