Jelenina 2017. - otvorenje izložbe ''Njezino veličanstvo kugla'', autora Tome Gerića

17.05.2017

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe ''Njezino veličanstvo kugla'', autora Tome Gerića, pobjednika Vele umjetničke delavnice 2016. Otvorenje će se održati u petak, 19. svibnja u Galeriji sv. Trojica s početkom u 19:00 sati.

U glazbenom dijelu programa otvorenja, nastupit će učenice i učenici Glazbenog odjela pri OŠ Milan Brozović Kastav. Radujemo se Vašem dolasku!

Gerić je od djetinjstva zaokupljen svemirom. Promišljanje o svemiru nagnalo ga je da stvori svoj ciklus kugli. U svojim djelima estetski promišlja i stvara kugle. Kugla kao dio svemira i kugla kao načelo savršenstva. Gerić gradeći svoje kugle ne promišlja samo slikarski, već i kiparski. On ih vješto modelira na platnu, dajući im trodimenzionalnost i izrazitu plastičnost.  Gledajući Gerićeva djela imamo osjećaj da gledamo skulpturu, a ne sliku. Kugle nikako nisu jednolične i statične. One se otvaraju, lome, sastavljaju ili rastavljaju ovisno o doživljaju promatrača. Gerićeve kugle nisu samo puki prikazi geometrijskog tijela i forme, već cjelokupne ideje koju umjetnik poručuje gledatelju. U svemiru je svemir, a u svemiru je kugla.

Izložba je otvorena od 19. svibnja do 7. lipnja svakim danom od: 11:00 - 13:00 sati i 17:00 - 20:00 sati