Jelenina 2017. - Dječja vrtlarska radionica

19.05.2017

Pozivamo djecu i roditelje na vrtlarsku radionicu za djecu koja će se održati pod gradskom Ložom, u subotu 20. svibnja od 10 do 11:30 sati. Radionicu će voditi vrtlarica Ana Smokrović.

Radionica je praktičnog karaktera i na njoj će djeca imati priliku zaprljati ruke i upoznati se s presadnicama pomidora i začinskoga bilja. Za vrijeme presađivanja biljčica u kontejnere, naučit će nekoliko korisnih stvari o presađivanju i njezi biljaka, a same biljčice će nakon radionice imati priliku ponijeti doma, njegovati ih i s vremenom guštati u njihovim plodovima.

 

„Anino povrće“  je mali OPG unutar kojeg, u dolcu podno Kastva i na njivi u Klani, vlasnica uzgaja povrće na posve prirodan način.  Povrće prati cijelim procesom -  od sijanja kontroliranog, organskog  sjemena u vlastitom stakleniku do branja. Zemlja i biljčice su njegovane po biodinamičkim smjernicama – puno humusa, biljnih pripravaka poput koprive, maslačka, preslice; pripravaka od kravlje balege… snažno i zdravo tlo stvara snažne i zdrave biljke! Biljčice su pažene i mažene s puno ljubavlju, bez ikakve kemije. Osim ponude povrća, često održava radionice prirodnog kuhanja na kojima se kuha zdrava i fina klopa koristeći cjelovite, sezonske, organske i što lokalnije-uzgojene namirnice. Baci oko na www.anino-povrce.hr