Otvorena dionica spoja ceste ŽC5206 s rotorom Belići

31.05.2017

U srijedu 31. svibnja 2017. godine otvorena je dionica spoja ceste ŽC5206 s rotorom Belići. Otvorenju su prisustvovali predstavnici investitora Županijske uprave za ceste PGŽ na čelu s ravnateljem Georgom Žeželićem, predstavnici žipanije, župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Nada Milošević te predstavnici Grada Kastva na čelu s gradonačelnikom Ivicom Lukanovićem.

Dionica je dužine 200 metara i širine 7 metara s kompletnom infrastrukturom. Investitor izgradnje je Županijska uprava za ceste PGŽ, a ukupna vrijednost investicije 3,2 milijuna kuna. Cestu je u roku od 7 mjeseci izgradilo Goran graditeljstvo iz Delnica, a nadzor je provodio Herman projekt d.o.o. Ičići.

Spojna cesta povezuje rotor Belići i već izvedenu prometnicu ceste za Rešetare i dalje prema Srdočima. To je dio ceste koju je izgradio Grad Kastav 2009. godine u vrijednosti oko 36.000.000 kuna. S ovim spojem na rotor Belići, koji je ŽUC izgradio 2015. godine, ukupne vrijednosti investicije 2.250.000 kuna, osigurava se preusmjeravanje prometa kroz Kastav te njegovo usmjeravanje u pravcu Žegoti–Viškovo, Matulji–Rupa i Rešetari–Srdoči, te rasterećenje centra Kastva, a posebno prometnice kraj škole.

U prometnici su osim obostranih nogostupa postavljena hidrantska mreža, DTK, plin, oborinska kanalizacija i vanjska rasvjeta.

Foto: Novi list