Održana 2. kastavska biciklijada „Z bicikletun po Loze i Lužine“

4.06.2017

U sklopu 54. Kastavskih sportskih igara i obilježavanja Dana grada Kastva, u subotu, 3. lipnja 2017. godine uspješno je održana 2. kastavska biciklijada pod imenom „Z bicikletun po Loze i Lužine“ u organizaciji Turističke zajednice grada Kastva i u suradnji s Gradom Kastvom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom ''Kastav'' i Lovačkim društvom ''Lisjak'' Kastav.

Zamišljena kao manifestacija rekreativno – edukativnog karaktera biciklijada je predviđena za starije i mlađe uzraste, te je tridesetak prijavljenih sudionika imalo prilike na aktivan i ekološki prihvatljiv način upoznati šumske ljepote ''grada na brege''. 

I dok su fizički spremniji biciklisti od mjesta Kastav do mjesta Breza i natrag mogli odvoziti 18 kilometara šumskog puta u trajanju od 2 sata i 30 minuta, za najmlađe je sudionike, u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom ''Kastav'' i Lovačkim društvom ''Lisjak'' osmišljen poseban program na prostoru ispred lovačke kućice ''Zvirić''. Ondje su od lovaca mogli naučiti nešto više o stanovnicima šuma Loza i Lužina, dok su ih kastavski vatrogasci kroz zabavno natjecanje poučili osnovama vatrogastva. 

Biciklijada je započela u 10,00 sati, kada su se sudionici s Fortice uputili putem šuma Kastavštine, a završila s povratkom u Kastav oko 12,45 sati. Na odmorištu kod Breze bila je pripremljena okrjepa sudionika i kratki odmor.  

Svima koji su sudjelovali i onima koji su pružili potporu organizaciji biciklijade, po završetku, dodijeljena su priznanja. Pri vođenju biciklijade pomogli su Radovan Brnelić, Lea  Marot, David Marot, Dorjan Grbac, Marin Mandekić i Bojan Marčić.

Foto: TZ Kastav