Rekreativna Kastavska biciklijada „Belica bike“

11.09.2017

Turistička zajednica grada Kastva, u suradnji s turističkom agencijom ''Da Riva'' te uz potporu Grada Kastva, u subotu 23. rujna organizira 3. edukativno – rekreativnu Kastavsku biciklijadu „Belica bike“. Kastavska biciklijada uz svoj neizostavni rekreativni, sadrži i edukativni dio o Kastavštini te povijesti šume Loza i Lužina, koju će na najbolji način predstaviti licencirani biciklistički vodiči. 

Rujanska biciklijada nosi naziv autohtone vinske sorte Kastavštine, belice,  najavljujući tako nadolazeći vikend obilježavanja najvećeg kastavskog praznika - BELE NEDEJE.

Predviđeno okupljanje biciklista je na šetalištu Fortica s početkom od 8:00 sati, a početak biciklijade u 10:00 sati. Potrebno je napomenuti kako su dobrodošli sudionici svih uzrasta i razina fizičke spremnosti. Za najmlađe je sudionike osmišljen poseban program, a ostali će biciklisti odvoziti rutu prikazanu u galeriji, dužine nešto kraće od 18 kilometara. Sudionike će stazama provesti dvoje licenciranih te dva pomoćna biciklistička vodiča. Planirani povratak biciklista u Kastav je već između 13:30 i 14:00 sati, kada je predviđen ručak sudionika. Kotizaciju u iznosu od 50 kuna za odrasle i 30 kuna za sudionike mlađe od 12 godina, koja uključuje ručak, okrijepu i bandana maramu, moguće je uplatiti online putem prijavnice biciklijadakastav2017.da-riva.hr/ , te na dan događanja prije samog početka biciklijade.

Svi sudionici sudjeluju na biciklijadi na vlastitu odgovornost uz obaveznu upotrebu biciklističkih kaciga. Također, preporuka sudionicima svakako je da, ukoliko su u mogućnosti, sa sobom ponesu i dodatnu zračnicu.

Za prijave do 3 dana prije događanja Organizator se obvezuje pribaviti poklon za sudjelovanje!

Sve ostale informacije vezane za sudjelovanje na biciklijadi moguće je dobiti u Turističkom uredu TZ grada Kastva, osobnim dolaskom, putem kontakt telefona: 051 / 691 - 425 ili putem e-maila: tz.grada.kastva@ri.t-com.hr.