Potpisani ugovori o stipendiranju učenika srednjih škola

14.11.2017

U Gradskoj vijećnici održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika srednjih škola u školskoj 2017/2018. godini. U ovoj školskoj godini Grad će tako stipendirati dvadeset kastavskih učenika i to sa 600 kuna mjesečno, kroz deset mjeseci.
 
“Mladi su shvatili da se može kad se hoće, ali uvijek treba poticaj tako da smo mi povećali broj stipendija, kako bi se mladi ljudi lakše usredotočili na ono što je u njihovim godinama najbitnije, a to je obrazovanje i aktivnost u lokalnoj zajednici. Stipendije se dodjeljuju po različitim kriterijima i tako pokušavamo svima dati jednake šanse, a onda nagrađujemo one koji se isprofiliraju kao najbolji”, naglasio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.
 
Dodijeljeno je deset stipendija za nadarene učenike i to: Antoneli Doko, Brunu Pogoreliću, Andriji Despotoviću, Maji Jurić, Joelu Aničiću, Ivoni Žuža, Dorotei Čučak, Luciji Hadrović- Pavišić, Davidu Rumori i Ivanu Sinčiću.
 
Stipendije prema kriterijima za stipendiranje redovnih učenika dodijeljene su: Gei Lukšić, Hope Zubak, Kristini Sulejman, Marini Rončević, Hani Tomulić, Loreni Jakus i Ana Mariji Perčić, a sportske stipendije: Tei Ostojić, Luciji Battaia i Petru Hrgoviću. 
 

Čestitamo i želimo mnogo uspjeha!

Foto: RiPrsten