Projekt "Upoznaj svoju zemlju" - besplatna vođenja po gradovima

11.01.2018

U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (u daljnjem tekstu: ZDTVH) , uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske koji se obilježava 15. siječnja, dana 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati će organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u oko 40 gradova s početkom u isto vrijeme.

Na području Kvarnera događanje organiziraju Udruga turističkih vodiča Kvarner i Udruga turistički vodiča Liburnia. Svi zainteresirani pozivaju se da se pridruže događanju, u nedjelju 14.01.2018. u 12:00 sati na sljedećim lokacijama:

- Ispred Gradske lože u Kastvu

- Na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Rijeci

- Ispred crkve Gospe Trsatske na Trsatu

 

Želja je obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske te ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine. Ovom akcijom želi se istaknuti i važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima  koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost  turističkih vodiča i predstavljanje baštine RH moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.