Proglašen Kastavac 2017. godine

13.02.2018

U petak 09.02.2018. g. u Gradskoj vijećnici održano je druženje Kastavki I Kastavaca mjeseca u 2017. godini. Tom prigodom, gradonačelnik Matej Mostarac uručio im je priznanja i prigodne poklone.


“Ovo je jedan rezime, da uručimo ta priznanja i da se prisjetimo tko su osobe koje su se u prošloj godini iskazale svojim radom, trudom, voljom, željom i svime čime doprinose okolini. Kastavac mjeseca je akcija koja je vrlo dobro odjeknula i van granica Kastva zato što je drugačija. U društvu je danas puno kritika, nezadovoljstvo, želja za nečim tuđim, drugim, a upravo Kastavci mjeseca pokazuju da sami mogu uspjeti, da je ono što rade netko zamijetio. Oni su primjer svima, na koji način se odnositi i boriti, kako postići ono za što se zalažeš. Oni bi trebali biti vodilja kako se ponašati, raditi i živjeti u svom kraju”, poručio je kastavski gradonačelnik, čestitavši i zahvalivši okupljenima.

U anketi za izbor Kastavca godine koja je bila objavljena na internetskim stranicama Grada Kastva, svoj glas dalo je 1.650 ljudi od čega je najveći broj glasova, 27% posto, pripao pokojnom Dubravku Dukiću - Guletu. U njegovo ime nagradu je primila majka Ljiljana Dukić, a prisutnima se u ime svih nagrađenih obratila Dragica Stanić, Kastavka mjeseca rujna.

 

Podsjetimo se još jednom tko su bili Kastavci mjeseca u 2017. godini:

Kastavac mjeseca siječnja – Dubravko Dukić - Gule
Kastavac mjeseca veljače – Bekim Helshani
Kastavka mjeseca ožujka – Antonela Doko
Kastavka mjeseca travnja – Nada Vuković
Kastavci mjeseca svibnja – Mate Maleš i Andrej Prskalo
Kastavka mjeseca lipnja – Jelena Braut
Kastavac mjeseca srpnja – Damjan Grbac
Kastavka mjeseca kolovoza – Tea Ostojić
Kastavka mjeseca rujna – Dragica Stanić
Kastavka mjeseca listopada – Dina Dežmar
Kastavka mjeseca studenog – Anamarija Herman

Kastavac mjeseca prosinca – Dejan Rubeša