Grad Kastav unaprjeđuje i digitalizira postupke provođenja nabave

14.02.2018

Predstavnici Grada Kastva i poduzeća RIS d.o.o. potpisali su ugovor o uvođenju specijaliziranog softvera za provođenje postupaka nabave Ensolva. Grad Kastav time je postao prvi grad u Primorsko-goranskoj županiji koji se odlučio na digitalnu transformaciju svojih nabavnih procesa. Ovo je dokaz kako Grad želi raditi na dobrobit svojih građana te bolje i transparentnije upravljati raspodjelom javnog novca.

Softveri za nabavu specijalizirani su alati koji ubrzavaju komplicirane nabavne procese te štede vrijeme i novac. Iznosi ušteda prilikom korištenja ovakvih softverskih rješenja više su no značajni, stoga je jasno da uvođenje ovakvog sustava donosi direktne koristi lokalnoj zajednici. Ensolva je softversko rješenje koje već koriste brojne tvrtke, poput Podravke, Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i Cimos-a. Digitalnom transformacijom poslovanja pomoću Ensolve, Grad Kastav će sistematizirati i unaprijediti svoje procese nabave.

Ensolva je u potpunosti hrvatsko softversko rješenje koje svojim funkcionalnostima stoji uz bok svjetskim konkurentima. Radi se o domaćem rješenju tvrtke RIS d.o.o., čije je sjedište upravo na  Kastvu. Tvrtka RIS d.o.o. postoji još od 1993. godine, a kroz 25 se godina poslovanja brendirala kao softverska tvornica koja je proizvela niz zapaženih poslovnih softverskih proizvoda – kako specijaliziranih po narudžbi velikih kompanija, tako i onih za širu primjenu. Sva svoja rješenja, pa tako i Ensolvu, RIS je razvio po principima vlastite metodike MIRIS (Metoda Izgradnje i Razvoja Informacijskih Sustava). Od 2005. godine, MIRIS je prva i još uvijek jedina hrvatska metodika procesa razvoja softvera koja je nosilac prestižnog znaka “Izvorno hrvatsko“. Tvrtka RIS d.o.o. osvojila je i niz nagrada, poput CROMA nagrade za menadžera godine (Mile Pavlić, 2016.) i nagrade Stvaratelji stoljeća (2017.) itd.

 

„Drago mi je što smo prepoznali koristi koje će ovakav alat unijeti u naše poslovanje, ali još mi je draža činjenica da u Kastvu postoje mladi ljudi poput poduzetnika Harija Zamlića iz RIS-a, koji rade za dobrobit zajednice, ostaju u Kastvu i šire svoje poslovanje upravo u našem gradu. To je dokaz da radimo dobar posao i Kastav činimo ugodnim mjestom za život i poslovanje.“, istaknuo je gradonačelnik Matej Mostarac.