Proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika Grada Kastva u 2017. godini

23.02.2018

U četvrtak 22. veljače 2018. godine u Školskoj sportskoj dvorani održano je proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika Grada Kastva u 2017. godini. Događanje je okupilo veliki broj posjetitelja, predstavnika sportskih klubova i njihovih članova te uvaženih sportaša.

Okupljene su pozdravili gradonačelnik Matej Mostarac te predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić.

“Sportaši, klubovi, roditelji ponekad se ne osjećaju dovoljno cijenjeno i misle da su sami u tome što rade, ali mi kao Grad ih pratimo i pomažemo koliko god je to moguće. Ova dvorana je rezultat toga, kao i nova igrališta. Upravo vi sportaši ste ti koji nam pokazujete da iz godine u godinu svi zajedno možemo bolje. Vi to činite sportskim rezultatima, a mi ćemo se truditi da vam omogućimo što bolje uvjete. Ovo danas je kruna vašeg cjelogodišnjeg rada”, poručio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

“Želim čestitati svima na ostvarenim rezultatima u 2017. godini, kao uspješnim mladim sportašima želim vam svijetlu budućnost i velike uspjehe u nastavku karijere. Klubovima čestitam na radu, uspješnosti, trudu i zalaganju, kao i na suradnji s Gradom i Odjelom za sport. Hvala i roditeljima koji sportaše prate, potiču i cijene. 2017. je bila velika za Kastavski sport i mi smo to prepoznali i izabrali najbolje što nije bilo lagano”, rekao je predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić.

 

Najuspješniji kastavski sportaš u 2017. godini je član Brazilian Jiu Jitsu kluba Kastav Antonio Bačić, koji je protekle godine osvojio 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u grapplingu, 2. mjesto na Mediterranean Jiu Jitsu Challenge-u Kastva te 2. mjestom na Jiu Jitsu Challenge-u u Varaždinu i 5. mjesto na Croatia Open-u u Zagrebu.

Titulu najuspješnije kastavske sportašice u protekloj godini ponijela je članica Karate kluba Kastav Adriana Ross. Iza mlade kastavske karatistice je nevjerojatna godina u kojoj je osvojila čak 15 zlatnih, 5 srebrnih i 4 brončane medalje.

 

Najuspješnijim kastavskim sportskim kolektivom u 2017. godini proglašen je Karate klub Kastav, koji se s lanjskog prvenstvu Hrvatske u grad vratio s 4 zlatne, 3 srebrne i 3 brončane medalje.

 

Najboljim mladim sportašem proglašen je Fran Host. Član Karate kluba Kastav osvajač je mnogobrojnih odličja u protekloj godini: 8 zlatnih, 6 srebrnih i 5 brončanih medalja, od čega su dvije bronce osvojene na državnom prvenstvu.

Najuspješnija mlada kastavska sportašica je Nina Valentić, članica Odbojkaškog kluba Kastav. Talentirana odbojkašica izabrana je u selekciju PGŽ, dok se njezin klub nalazi i na 1. mjestu županijskog prvenstva u maloj odbojci.

 

Posebna priznanja Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva dobili su: Dino Samaržija- član Enduro Moto kluba Buzet i viceprvak Hrvatske za 2017. godinu, Jakov Šimetić- standardni prvotimac A selekcije "U10" momčadi HNK Rijeka, Noa Burburan- član Vaterpolo kluba Primorje s kojim je protekle godine osvojio prva mjesta u kategoriji mlađih juniora na prvenstvu i u kupu Hrvatske, Gabrijel Burburan- član Vaterpolo kluba Primorje, s kojim je protekle godine između ostalog osvojio prva mjesta na prvenstvu i u kupu Hrvatske te Kristian Vekić- član Vaterpolo kluba Primorje koji je prošle je godine proglašen za najboljeg hrvatskog igrača u svojoj kategoriji.

 

Priznanje za najuspješnijeg sportskog djelatnika u 2017. dodijeljeno je Tomislavu Notizbergu, glavnom treneru Jiu Jitsu Klubu Kastav i dobitniku prvog jiu jitsu majstorskog pojasa u PGŽ, kojeg mu je dodijelio najtrofejniji svjetski trener Romero Cavalcante. U dugoj karijeri Notizberg je osvojio preko 20 turnira, a njegov klub- Jiu Jitsu klub Kastav je član najjače svjetske jiu jitsu organizacije- "Alliance BJJ".

Nagrada za dugogodišnjeg sportskog djelatnika uručena je Vigoru Grbcu, članu Auto sportskog kluba Kastavac, koji je u karijeri osvojio 10 titula državnog prvaka u disciplini Autocross te je dva puta nagrađen “Zlatnom kacigom”, osvajač je i titule prvaka Centralno europske zone, a dva je puta proglašen najboljim kastavskim sportašem.

 

DOBITNICI PRIZNANJA DAROVITIM SPORTAŠIMA

a) Šahovski klub Kastav:

Gabriel Mažuran

Filip Arapović

Valentin Stanić

David Divković

Fran Pavičić

Maj Toman

Matija Toman

Massimilano Marcel

Laura Stanić

Eugen Stanić

 

b) Tenis klub Kastav:

Lena Scheidl

Nia Lena Abračić

Sara Jakačić

Dena Lalić Kubinek

Nika Mesarić

Laura Horvat

Izabela Lučić

Tara Morić

Eva Dubrović

Clara Milošević

Dario Milošević

Iva Laštro

Eva Gori

 

c) Jiu Jitsu klub Kastav:

David Paunović

Iris Blidar

 

d) Stolnoteniski klub Kastav:

Emanuel Budak

Iris Čolić

 

e) Odbojkaški klub Kastav:

Iva Lenić

Leona Rubeša

Paola Rubeša

Anamarija Mersnik

Leonarda Pajić

Nika Zuliani

 

 

f) Košarkaški klub Kastav:

Vito Veršić

Ivan Hauser

Gabriel Nekić

Toni Stanić

Jakov Tončinić

Petar Stojanović

Patrik Boca

Ivan Jelovica

Jakov Zamarin

Borna Jandrić

 

g) Nogometni klub Akademija Sinko:

Vito Udovičić

Vedran Biondić

Andre Poropat

Luka Knežević

Marko Čović

Filip Katurić

Mateo Blažić

Bartol Matanić

Antonio Jožef

Tin Trbulin

Noel Sabalić

Fran Bursać

Vito Cvitanić Herak

Toni Švonja

Gabrijel Antolović

Josip Antolović

 

h) Karate klub Kastav:            

Karlović Noeli

Matijević Ante

Matijević Niko

Miletić Vito

Miletić Noah

Sertić Filip

Sertić Goran

Mrakovčić Dorotea

Šnajder Darija

Zorić Darja

 

i) Malonogometni klub Fantina:

Matko Kajfeš

Josip Špoljarić

Marko Spasojevič

Lukas Jerkić

Samir Čoković

Ivano Kovač

Roko Petrič

Ivan Jelenčić

Mateo Mrakovčić

Leon Fabijan

 

Foto: RiPrsten