Grad Kastav potpisao Povelju o pristupanju mreži Kreativnih gradova Hrvatske

9.04.2018

U organizaciji Udruge gradova i Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, u petak 06. travnja 2018.g. u Rijeci je održano službeno pristupanje hrvatskih gradova projektu Kreativni gradovi Hrvatske.

Mreži je pristupilo više od dvadeset gradova. Pored Grada Kastva povelju su potpisali gradovi Rijeka, Donja Stubica, Zlatar, Pregrada, Osijek, Čakovec, Vrgorac, Šibenik, Vodice, Đakovo, Jastrebarsko, Drniš, Zabok, Ludbreg, Koprivnica, Pleternica, Oroslavje, Zadar, Zagreb, Ozalj i Kaštela. U ime Grada Kastva, povelju o pristupanju potpisao je gradonačelnik Matej Mostarac.

Projekt Kreativni gradovi Hrvatske usmjeren je na razvoj, suradnju i valorizaciju aktualnih praksi te razmjenu iskustava u poticanju ekonomskih doprinosa kreativnih i kulturnih djelatnosti u najširem smislu kulture i umjetnosti kao ključnog konkurentnog proizvoda Europske unije. Osim razvoja potencijala kulture i umjetnosti na lokalnim raznima i sektora kreativnih i kulturnih industrija, kroz ovu mrežu će se raditi na razvoju identiteta gradova te na educiranju o važnosti brendinga za razvoj destinacije. Također, poticat će se razvoj inovativnih turističkih atrakcija baziranih na lokalnim vrijednostima, povijesnoj i sakralnoj baštini, promociji domaćih autora i umjetnika te poduzetničkih inicijativa i inovativnih turističkih sudioničkih projekata gradova.