24. Zeleni Kastav

19.10.2018

 24. Zeleni Kastav - sajam ekološke, biodinamičke i organske hrane, održati će se u ponedjeljak - 22. listopada 2018. godine u vremenu od 16 do 19 sati u centru Kastva, na Fortici. U slučaju kiše, sajam će se održati u natkrivenom garažnom prostoru školske sportske dvorane "Matija Katalinić" Kastav.

Na 24. Zelenom Kastvu sudjelovati će 25 uzgajivača i proizvođača sa proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća.

U ponudi će biti korjenasto povrće i zelenje, voće, voćne prerađevine, sokovi i sirupi, kravlje mlijeko , sirutka i mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate prerađevine, bučino ulje i prerađevine, razni povrtni namazi i salse, batat narančasti i ljubičasti, marmelade od batata, nezamislive kombinacije namaza medvjeđeg luka, brašna, palente i žitne pahuljice starih sorti žitarica, obilje raznih vrsta kruha, torti i slastica. Biti ce češnjaka, kapule, slanutka, mladog graha, raznih sorti tikava i kestenja. Bit će i raznih čokoladnih namaza i čarobnih kombinacija, raznih vrsta eko meda i izuzetan apikompleks. Razne kombinacije soka aronije, rabarbare, keksa, marmelada i čaja, uz sve naprijed navedeno, pomoći će jačanju imuniteta. Biti će i prirodne kozmetike za njegu tijela, prirodnih sapuna, te obilje proizvoda na bazi eteričnih ulja. "Zdrava" sredstva za čišćenje upotpuniti će vrlo bogatu ponudu sajma.