ODGODA 14. ocjenjivačkog susreta vinara Kastavštine

26.04.2019

Zbog izuzetno loše vremenske prognoze, 14. susret vinara Kastavštine odgađa se za slijedeću nedjelju, 5. svibnja. Početak manifestacije i program ostaju isti.
U nedjelju 05. svibnja ne propustite uživanje u eno i gastro delicijama koje nudi 14-ti po redu „Ocjenjivački susret vinara Kastavštine“ - manifestacija koja tradicionalno privlači veliki broj ljubitelja dobra kapljice. Svečano proglašenje najboljih kastavskih vina počinje u 15:00 sati ispred Gradske lože te potom degustacija najbolje ocjenjenih vina na Fortici. Manifestacija se održava u organizaciji kastavske Udruge prijatela ruž, grozja i vina „Belica“, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.
Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – Belice, ljubitelji vina moći  će kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama. Važno je istaknuti da se značajan broj, od 72 zaprimljena uzorka, odnosi na Belicu što je konačna potvrda višegodišnjeg, uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva kastavštine i šire.