Obavijest građanima - Promjene ustroja PU primorsko-goranske

7.05.2019

Obavještavamo Vas da je u ,,Narodnim novinama" broj 24/19. od 11. ožujka 2019. godine objavljena Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova. Navedenu Uredbu donijela je Vlada Republike Hrvatske, a Uredbom su ukinute pojedine Ustrojstvene jedinice te su ustrojene nove.

Sukladno navedenoj Uredbi u Policijskoj upravi primorsko - goranskoj novoustrojena je i s radom započela I. policijska postaja Rijeka sa sjedištem u Ulici Đure Šporera 4 u Rijeci (dosadašnja I. PP Rijeka). Novoustrojena policijska postaja objedinjava dosadašnju I. policijsku postaju Rijeka i II. policijsku postaju Rijeka, a nadležna je za područje dosadašnjih dviju policijskih postaja. Ustrojena je kao postaja I. kategorije, za razliku od dosadašnje I. i II. policijske postaje Rijeka koje su bile ustrojene kao postaje II. kategorije.

Građani se radi dojava o nekom događaju, podnošenja odgovarajućih kaznenih ili prekršajnih prijava, prijava javnih okupljanja i svih drugih poslova iz domene policije mogu osobno obratiti u sjedištu I. policijske postaje Rijeka na adresi Ulica Đure Šporera 4 u Rijeci, odnosno telefonom ili elektroničkom poštom, ovisno o konkretnom događaju.

Inspekcije nadležne za zaštitu od požara i eksploziva i za zaštitarske i detektivske poslove prešle su u nadležnost Ministarstva unutarnjih poslova,  Ravnateljstva  civilne  zaštite,  Područni  ured  civilne  zastite  Rijeka, Služba inspekcijskih poslova. Svi službenici navedenih inspekcija nastavljaju s radom u dosadašnjem prostoru na adresi Fiorello la Guardia 13 u Rijeci.